miercuri, 1 iulie 2009

Zimbru debutează în Europa League

După ce, la finele sezonului fotbalistic precedent am asistat la o victorie fulminantă a Şahtarului lui Mircea Lucescu, în meciul cu nemţii de la Werder Brehmen, în finala ultimei ediţii din istorie a Cupei UEFA, în această seară, pe mai multe stadioane de pe „bătrânul” continent va demara o nouă competiţie europeană intercluburi, Europa League.
Conform regulamentului turneului care are menirea de a înlocui defuncta Cupa UEFA, au survenit şi unele modificări al formatului concursului.
În acest an competiţia va alinia la start 193 echipe din 53 de ţări. Toate formaţiile vor avea de parcurs un drum lung pentru a ajunge în finala care se va disputa pe HSH Nordbank Arena din Hamburg, Germania.
Iniţial concurentele vor trebui să tranziteze trei runde preliminare şi un play-off pentru a accede în grupele Europa League. În faza grupelor se vor califica doar 48 de echipe, acestea fiind repartizate în opt grupe a câte patru echipe. După care, începând cu etapa 1/32 de finală va urma sistemul eliminatoriu a câte două meciuri tur-retur.
Echipa Zimbru Chişinău, ocupând locul patru în Divizia Naţională a campionatului autohton, a primit dreptul de a deveni prima echipă moldovenească care va evolua în această competiţie.
Conform tragerii la sorţi pentru primele două tururi ale competiţiei, adversară a echipei din strada Butucului va fi Okjetpes Kokcetav din Kazahstan. Meciul tur se va disputa în această seară, pe stadionul Zimbru, iar peste o săptămână, concurentele se vor întâlni la Kokcetav.
În cazul unui rezultat pozitiv în cele două partide, Zimbru va juca în turul secund cu Pacos Ferreira (Portugalia). Cele două manşe vor avea loc pe 16 şi, respectiv, 23 iulie.
Din runda a doua, în competiţie se va încadra şi vicecampioana republicană, Dacia Chişinău, care va juca cu slovacii de la SK Zilina.

2 comentarii:

  1. Sa le uram succese mari jucatorilor de la Zimbru si multa bafta.

    RăspundețiȘtergere
  2. ... si ei si-au batut joc de cele cateva mii de suporteri care au venit la meci! voi reveni astazi cu o postare

    RăspundețiȘtergere