luni, 6 iulie 2009

“Academicienii” au smuls un egal important în meciul cu Dacia

După o pauză de aproximativ o lună, fotbalul mare a revenit pe gazoanele din republică. Conform programului stabilit, duminică s-au disputat meciurile etapei inaugurale.
Una din cele mai aşteptate partide, care s-a dovedit a fi şi una din cele mai interesante, s-a jucat pe stadionul Dinamo din capitală, dintre formaţiile chişinăuiene Dacia şi Academia UTM. Deşi la finalul ediţiei trecute concurentele au ocupat locuri la poluri opuse ale clasamentului, ambele formaţii au abordat cu multă responsabilitate meciul şi îşi doreau un rezultat pozitiv. În primul sfert de oră a fost consemnat un joc prudent din partea ambelor echipe, fără prea multe faze periculoase.
La prima ocazie de gol, însă, “lupii galbeni” au reuşit să deschidă tabela. Mijlocaşii au oferit o pasă în adâncime lui Victor Bulat, care, de pe extrema dreaptă, a centrat impecabil ucraineanului Oleksandr Zgura, care a înscris cu capul pentru 1-0. Această reuşită a ajutat vicecampioanei din anul trecut să treacă la cârma jocului, construind acţiuni ofensive cu multe faze de gol. Până la finele primei reprize, dacii au avut patru ocazii de gol, dar tabela a rămas intactă.
Mitanul secund a avut aproximativ acelaşi scenariu. În toiul atacurilor necontenite ale Daciei. Jucătorii de la Academia UTM şi-au surprins adversarii pe contraatac şi, în minutul 57, Petru Leucă a egalat scorul. Ambele formaţii au căutat golul victoriei în ultima jumătate de oră a partidei, dar scorul a rămas egal, 1-1.
În alte meciuri au fost consemnate rezultatele: Iskra-Stal Râbniţa – FC Tiraspol 1-0, Olimpia Bălţi – Viitorul Orhei 1-0, Sfântul Gheorghe Suruceni – Nistru Otaci 0-0, CSCA-Rapid Chişinău – Dinamo Tighina 2-1.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu